Mobile phone news, Telco news , Mobile Technology News , Tablet news
Sponsored Advertisement

Telefon Pintar Mampu Milik Acer Liquid Z5

Acer-Liquid-Z5-Mobile88-Malaysia-Price

Salah satu syarikat yang terkenal iaitu Acer kini telah mengumumkan telefon pintar Liquid Z5. Peranti ini hadir dengan skrin paparan 5-inci 854x480p (195ppi) dan sokongan dual-SIM yang sama seperti HTC Desire 601. Liquid Z5 ini dikuasai oleh pemproses dual-core 1.3GHz MediaTek MT6572, 4GB memori simpanan dalaman dan 512GB RAM.

Telefon pintar Acer ini dikatakan mempunyai spesifikasi yang amat rendah ia amat mengecewakan sedikit, namun kita mestilah menggunakan ia terlebih dahulu untuk melihat kehebatan Liquid Z5 ini.  Peranti ini mempunyai UI yang hebat untuk membolehkan pengguna mengalami pengalaman “Multitasking” lebih senang.
Acer-Liquid-Z5-Mobile88-Malaysia-Price-2
Peranti ini dilengkapi dengan 5MP kamera belakang dan bahagian kamera hadapan dilengkapi dengan VGA untuk kualiti gambar yang lebih baik. Ianya mempunyai lensa f/2.4 dan sensor 1.4 micron pixel. Liquid Z5 mempunyai bateri berkapasiti 2,000mAh dan berat kesemuanya adalah 147gram dengan ketebalan 8.8mm. Apabila ia keluar dari kotak, ianya dijanakan oleh Android 4.2.2 Jelly Bean.

Berikut dikatakan dikeluarkan kepada pasaran Eropah terdahulu dengan harga 169 Euros iaitu RM750 pada pertengahan Januari. Dan tiada lagi tarikh untuk pelancaran di Malaysia buat masa ini.

SUMBER

housing loan in india | apply for personal loan bad credit | same day cash advance loans
housing loan in india | apply for personal loan bad credit | same day cash advance loans housing loan in india | apply for personal loan bad credit | same day cash advance loans