Mobile phone news, Telco news , Mobile Technology News , Tablet news
Sponsored Advertisement

Huawei telah disekat daripada menggunakan perkhidmatan Google dan Android

Google telah disahkan menggantung perlesenan Huawei berkuat kuasa serta merta yang merupakan berita buruk bagi pengeluar telefon pintar No.2 dunia ini.

Dengan penggantungan ini, Huawei telah kehilangan hak untuk menggunakan sebarang perkhimatan daripada Google dan Android pada peranti akan datang manakala peranti yang telah berada dipasaran pula tidak akan menerima sebarang kemaskini baru termasuk Android Q yang sebelum ini dikatakan akan ditawarkan pada beberapa telefon pintar Android.

Walaubagaimanapun, Huawei masih boleh menggeluarkan telefon pintar dengan sistem operasi Android Open Source Project (AOSP) yang tidak menawarkan sokongan Google Play Store, Gmail dan banyak lagi.

Selain Android, beberapa syarikat cip pemprosesan yang berasal dari Amerika Syarikat juga dikatakan telah mengikut jejak langkah Google didalam menggantung urusan perniagaan.

Dengan pengumuman terbaru ini, Honor yang merupakan anak syarikat Huawei juga dijangka akan mengalami nasib yang sama dan pelancaran Siri Honor 20 yang dijadual akan berlangsung esok juga menjadi tanda-tanya.

single parent loans | http://www.mobile88.com/news/antarabangsa/apple-iphone-6-phablet-malaysia-ios8-harga-price/ | loan payment form
single parent loans | http://www.mobile88.com/news/antarabangsa/apple-iphone-6-phablet-malaysia-ios8-harga-price/ | loan payment form single parent loans | http://www.mobile88.com/news/antarabangsa/apple-iphone-6-phablet-malaysia-ios8-harga-price/ | loan payment form