Mobile phone news, Telco news , Mobile Technology News , Tablet news
Sponsored Advertisement

Huawei mencatatkan pertumbuhan yang kecil pada suku ke-2 2019

Laporan terbaru pasaran telefon pintar daripada Kantar mendedahkan bahawa pertumbuhan Huawei bagi suku ke-2 tahun 2019 telah merudum dengan sebab utama adalah penyenaraian hitam oleh Amerika Syarikat.

Walaupun masih mencapai pertumbuhan positif berbanding suku ke-2 tahun lalu, penjualan Huawei dipasaran utama Eropah jatuh 1.9% berbanding suku pertama 2019 dan 9% pada bulan Mei dan Jun sahaja.

Susulan daripada impak negatif yang menyelubungi Huawei, hanya Samsung dan Xiaomi yang mencatatkan pertumbuhan positif.

Pengkaji berpendapat bahawa khabar negatif sejak Huawei dimasukkan didalam senarai ‘entiti’ Jabatan Perdagangan AS telah menyebabkan ramai pengguna mempunyai keraguan untuk membeli telefon pintar Huawei.

Pertumbuhan posifit Huawei dicapai adalah disebabkan prestasi baik di pasaran China dimana sebanyak 46.1% pasaran telefon pintar China pada suku ke-2 telah didominasi oleh Huawei dan Honor.

sumber

home loan 100 financing | http://www.mobile88.com/news/local/one-plan-maxis-share-n-surf-local-telco-mobile-data/ | http://www.mobile88.com/news/vs-comparison/comparison-nokia-lumia-920-vs-samsung-ativ-s/
home loan 100 financing | http://www.mobile88.com/news/local/one-plan-maxis-share-n-surf-local-telco-mobile-data/ | http://www.mobile88.com/news/vs-comparison/comparison-nokia-lumia-920-vs-samsung-ativ-s/ home loan 100 financing | http://www.mobile88.com/news/local/one-plan-maxis-share-n-surf-local-telco-mobile-data/ | http://www.mobile88.com/news/vs-comparison/comparison-nokia-lumia-920-vs-samsung-ativ-s/