Mobile phone news, Telco news , Mobile Technology News , Tablet news
Sponsored Advertisement

Remaja 14 tahun mati terkena kejutan elektrik ketika mengecas iPhone 6

50BDCC90-FE2C-4FA6-AE93-EF91A0C42E1C

Setelah sekian lama tidak kedengaran kisah pengguna telefon pintar meninggal dunia terkena kejutan elektrik ketika melakukan pengecasan, insiden ini berlaku lagi dan kali ini ianya telah meragut nyawa seorang remaja Vietnam berusia 14 tahun.

Le Thi Xoan, ditemui tidak sedar diri didalam bilik tidur beliau sebelum disahkan meninggal dunia selepas dikejarkan ke hospital oleh Ibu Bapa beliau.

Punca kematian Le Thi Xoan adalah disebabkan terkena kejutan elektrik ketika melakukan pengecasan Apple iPhone 6 yang mana kable pengecasan milik beliau mempunyai sedikit kerosakan yang mendedahkan wayar dalaman.

0D905549-EE00-4998-A852-017F39C99A2B

Beliau telah meletakkan iPhone 6 yang sedang dicas pada katil seperti sebelum ini namun malangnya beliau terkena kejutan elektrik.

Walaupun kematian ini adalah sesuatu yang tidak dapat diduga, adalah dinasihatkan untuk anda sentiasa berwaspada dengan risiko melakukan pengecasan diatas katil ketika tidur dan sentiasa melakukan semakan atas kable pengecasan anda jika terdapat sebarang kerosakan yang mendedahkan wayar dalaman.

sumber

http://www.mobile88.com/news/antarabangsa/top-5-tablet-terbaik-android-malaysia-harga/ | http://www.mobile88.com/news/quick-home-loans | housing loan malaysia
http://www.mobile88.com/news/antarabangsa/top-5-tablet-terbaik-android-malaysia-harga/ | http://www.mobile88.com/news/quick-home-loans | housing loan malaysia http://www.mobile88.com/news/antarabangsa/top-5-tablet-terbaik-android-malaysia-harga/ | http://www.mobile88.com/news/quick-home-loans | housing loan malaysia