Mobile phone news, Telco news , Mobile Technology News , Tablet news
Sponsored Advertisement

Budak berusia 10 tahun berjaya membuka iPhone X milik Ibu beliau dengan FaceID

93C661E9-21D0-4918-8A9F-7E9F29C97038

Dakwaan Apple yang mengatakan bahawa teknologi pengcaman wajah FaceID pada iPhone X mempunyai nisbah kegagalan 1 kepada 1,000,000 mungkin tepat namun nisbah ini mungkin berkurang apabila ianya melibatkan wajah ahli keluarga yang terdekat.

Apple iPhone X milik Ibu Ammar telah berjaya dibuka oleh Amaar walaupun Amaar mempunyai wajah mirip ayahnya.

Walaubagaimanapun, sebab perkara ini berlaku adalah kerana tetapan kali pertama FaceID dilakukan didalam keadaan gelap dengan pencahayaan yang kurang. Selepas Ibu Ammar menetapkan semula FaceID didalam keadaan cahaya yang baik, beliau tidak lagi dapat membuka iPhone X tersebut.

Kes ini dilihat berlaku kerana tetapan kali pertama yang tidak sempurna dan kami menasihatkan anda berhati-hati dan memilih keadaan cahaya yang baik ketika melakukan tetapan buat kali pertama.

anda boleh menonton video tersebut dibawah

student loan consolidation direct loans | http://www.mobile88.com/news/local/blackberry-q5-launch-malaysia-priced-rm1299/ | city financial auto loans
student loan consolidation direct loans | http://www.mobile88.com/news/local/blackberry-q5-launch-malaysia-priced-rm1299/ | city financial auto loans student loan consolidation direct loans | http://www.mobile88.com/news/local/blackberry-q5-launch-malaysia-priced-rm1299/ | city financial auto loans