Mobile phone news, Telco news , Mobile Technology News , Tablet news
Sponsored Advertisement

Apple memohon maaf kerana memperlahankan iPhone yang lama

iphone

Apple telah mengeluarkan satu kenyataan permohonan maaf selepas Apple didapati memperlahankan model iPhone yang lama bagi meningkatkan permintaan model iPhone yang baru.

Apple kini sedang didakwa dimakhamah dengan sengaja memperlahakan prestasi model iPhone yang lama iaitu sebelum pelancaran model baru namun Apple memberikan penjelasan yang berlainan bagi tindakan ini.

Apple berkata selepas satu tempoh, bateri didalam iPhone menjadi kurang berkuasa untuk menawarkan output tinggi bagi tugas yang rumit sekaligus menyebabkan peranti terpadam.

Tahun lalu, Apple telah mengeluarkan kemaksini iOS 10.2.1 yang mana ianya secara automatik menguruskan prestasi maksima komponen didalam sistem untuk mengelakkan peranti terpadam dengan sendiri.

Disebabkan ini, Apple telah mengeluarkan permohonan maaf dan berkata bahawa mereka tidak pernah mempunyai niat untuk memendekkan jangka hayat mana-mana produk Apple dengan sengaja.

Apple turut mengumumkan bahawa bagi mengembalikan kepercayaan pengguna Apple, syarikat ini akan mengurangkan kos penggantian bateri iPhone dari $50 kepada $29 ( bagi iPhone 6 dan ke atas dengan keadaan bateri yang memerlukan penggantian) mulai Januari hingga Disember 2018

Selain itu, Apple juga akan melancarkan satu kemaksini iOS yang membolehkan pengguna mengetahui lebih lanjut mengenai keadaan bateri iPhone mereka.

Kenyataan penuh dari Apple boleh anda baca pada pautan dibawah

[SOURCE]

http://www.mobile88.com/news/poor-credit-tenant-loans | http://www.mobile88.com/news/kentucky-home-loans | auto title loans in arizona | http://www.mobile88.com/news/antarabangsa/video-lg-g-flex-menghilangkan-kesan-calar-price-malaysia-specs/
http://www.mobile88.com/news/poor-credit-tenant-loans | http://www.mobile88.com/news/kentucky-home-loans | auto title loans in arizona | http://www.mobile88.com/news/antarabangsa/video-lg-g-flex-menghilangkan-kesan-calar-price-malaysia-specs/ http://www.mobile88.com/news/poor-credit-tenant-loans | http://www.mobile88.com/news/kentucky-home-loans | auto title loans in arizona | http://www.mobile88.com/news/antarabangsa/video-lg-g-flex-menghilangkan-kesan-calar-price-malaysia-specs/