mobile88.com
No.1 Site in Malaysia
M88 > Cellphone > Nokia > Nokia X6 16GB

Nokia X6 16GB comments

Nokia X6 16GB comments
Ratings :
Click the stars to rate
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Average Rating :
Total Hits :
1,459,225
Rated by :
4,291 user(s)
Retail Price: RM 825
AP Price: RM 790 - 805
Nokia X6 16GB Comes With Music, but it does sport Symbian S60 5th edition, 3.2-inch touchscreen display, 360 x 640 pixel display. Aside from that, the phone will also sport HSDPA, Wi-Fi, GPS, Ovi Maps, as well as free navigation, 5-megapixel camera.
Nokia X6 16GB user comments / reviews :
NameComments
skelay

Posted On : October 01, 2010
adui...bnda mana x blh heng...aku guna x6 16gb...la..sedangkan laptop
pun leh hang ni kan lg hp..dari pengguna la....best guna hp ni...ada
fb...mcm2 la..lau connect wifi pun laju....
judin

Posted On : September 30, 2010
ada sape2 tau tak harga sony ericsson w995 brp harga di...
ap brp ori bpr. kedai tu area mane..kalau leh area kl or selangor
RimauHitam

Posted On : September 29, 2010
Skelay,
leh bgtau ape yg tak best ttg X6 ni @ disadvantage(s) dia
cam bateri, audio & video, internet surf, rasa pegang hp ni...dll
ada org kata hp ni mudah hang....kau pakai X6 yg brape GB
kalo ekau, mana lebih ok X6 atau E72
skelay

Posted On : September 28, 2010
x6 sa dah ada dalam 500 lagu...tp x juga hang....senang lg cari laju...koz
scrolling hp ni laju...laju dari 5800...
skelay

Posted On : September 28, 2010
tp apa2 pun kalau korang nak beli sesuatu hp tu....yakin jer apa yg kamu
rasa baik...tp bagi saya stakat ini x6 ni best la....screen touch dia pun mcm
htc hd....
skelay

Posted On : September 28, 2010
memory...kalau hp tu leh tahan 16gb...tp lebih elok guna 8gb jer..koz lau
pasang 16gb...hp tu akan lembab...tu la kebanyakan memory free rendah2
jer...cth 5800 and w995...dua2 hp ni leh tahan 16gb....tapi memory free
8gb...koz kilang takut bagi tinggi...nanti hp tu lembab...so pengguna x mau
bli hp tu....kalau x caya try la....x6 ni memory internel...so x ya risau...x da
kacau dgn memory luaran....erm tentang kamera....biar pun kmera 2
8mbpx...tapi x semestinya kualiti kemera tu sama terang...8mbpx tu
gambar jer besar...x6 walaupun 5mbpx...tapi kualiti kemera dia menarik....
skelay

Posted On : September 28, 2010
dilla....hp kalau ada memory pun bnyak kelemahan...sbap memory
classnya...and memory ni kalau selalu di buka pndai rosak juga....satu
lg...kadang2 ada memory kalau kita cabut cm tu jer...ada data yg
hilang....cm game...kadang2 lepas cabut memory...ada game yg x boleh
main.....hp x6 ni lebih bagus dari 5800....koz hp ni processor dia lbih laju
dari 5800...aku rasa la 5800 lebih lembab sikit....and game pun....5800
lag2...aku dah guna 5800..x6 ni game dia lg menarik...try la...pas aku
guna 5800 aku tukar g w995...w995 ni ok gak...tapi sony ni sama jer
software dalamnya....kamera dia ok la 8mbpx...tapi 1 jer wat
kecewa....kalau ko jenis kuat bsms...slidenya cepat longgar...tu yg wat
aku tukar pi x6 ni.....x6 kalau ko dah besa guna...taip sms...mcm xda <
skelay

Posted On : September 28, 2010
yek eleh...angah86..sa rasa lu salah pilih hp la kot...hahah...x6 la bgus dari
c6...c6 slidenya cpat goyang la...and memory rendah jer....x menarik
sangat...x6 lg bgus....aku guna x6 ni..letak gambar dah 1000lebih...vidio
nak 50 lebih dah...ada 5 video full aku konvert masuk dalah hp ni...mcm
prince of persia....iron man....200mb 1...tp ok jer....taip sms pun laju
jer...x hang pun....mungkin ko x pandai jaga hp kot....hahaha...sound x6
ni lg menarik dari c6....kamera walaupun 5mpx...tp lbih bek dari
8mpx.....sofware bnyak blh kasi masuk........keybot c6 tu nak wat apa di
guna...dah la screen touch...ada vtual keybot juga...haiyer..nak komen 2
agak2 bro.....tp apa2 pun lu pikir la sandiri....
angah86

Posted On : September 27, 2010
X6??? xpayah la beli nset ni...aku dh pakai 2bln skang dh jual menyesal aku beli..spa2 yg dh pakai mesti rasa nk tukar yg lain...bila msk mp3 video byk smpai 5gb dh mula lembab gila kdg2 heng, hrp design je lawa, tp mmbuang msa ja..skang aku tukar ke c6 for better sms..c6 best ada keyboard..funtion kelebihan lbh kurang kalo compare ngan c6...lu pikir la sendiri sblm mmbeli...
kabbo

Posted On : September 25, 2010
henset nih boleh ker baca PDH, excel, word......
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 >>


Nokia Phone Models:

Follow us on: